Waarom het Inspectie Gilde?

Het Inspectie Gilde is een kennisplatform voor het bevorderen van kwalitatief goede elektrotechnische inspecties. Het platform is ontwikkeld door en voor professionals in de wereld van inspecties. Leden van het Inspectie Gilde profiteren van diverse voordelen waarmee ze hun inspecties naar een hoger niveau kunnen tillen en daarmee tijdwinst behalen, het kennisniveau van inspecteurs borgen, inspecties en rapporten van uitstekende kwaliteit opleveren en efficiënter werken.

Het Inspectie Gilde is opgericht in 2013 met als doel de kwaliteit van elektrotechnische inspecties te bevorderen. Vooral kleine inspectiebedrijven en zzp’ers hebben baat aan een lidmaatschap. Zo geeft Van Wijk Elektro Inspecties aan, lid van het eerste uur, tien jaar geleden een partner of organisatie te hebben gezocht waarmee hij kan sparren bij technische vragen of twijfels. Het Inspectie Gilde geeft leden zekerheid en vertrouwen. Ervaren elektrotechnische inspecteurs hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. Toch kunnen er vragen rijzen, bijvoorbeeld na wijzigingen in normen. Adviseurs van het Inspectie Gilde helpen hen hierbij weer graag op weg.

 

Wat een lidmaatschap biedt

Een lidmaatschap biedt leden van het Inspectie Gilde de volgende voordelen:

  • een helpdesk voor ondersteuning en begeleiding bij vragen en problemen met betrekking tot de volgende elektrotechnische inspecties: NEN 1010, SCIOS Scope 8 / NEN 3140, SCIOS Scope 10 en SCIOS Scope 12;
  • het gebruik van de I-spec, de app voor elektrotechnische inspecties. De I-spec biedt een geïntegreerde werkmethode die zorgt voor een vaste structuur in het werk van inspecteurs. Hierdoor voorkomt u dat u gegevens vergeet te controleren of in het rapport te vermelden. Alle meetgegevens en constateringen worden automatisch in het rapport overgenomen. Foto’s kunnen gemakkelijk met een druk op de knop worden toegevoegd. Verder zijn alle rapporten door het gebruik van templates voorzien van dezelfde opbouw en huisstijl. Met de I-spec bespaart u dus niet alleen veel tijd, ook zorgt de applicatie voor uniforme en efficiënte inspecties.

Heeft u nog nooit met een iPad gewerkt? Geen probleem. De I-spec is gebruiksvriendelijk. De app is eenvoudig, vergt geen technische kennis en is daardoor makkelijk in gebruik. Zodra u lid wordt van het Inspectie Gilde ontvangt u een training in het gebruik van de I-spec. Mocht u de applicatie nog niet op uw iPad hebben geïnstalleerd, dan gebeurt dit tijdens deze training. Direct na deze training kunt u bij uw klanten zelfstandig aan de slag met de I-spec.

  • kwaliteitscontrole van rapportages door adviseurs van het Inspectie Gilde. Nadat u het inspectierapport heeft gecontroleerd, bekijkt een van de adviseurs van het Inspectie Gilde het rapport. Eventuele opmerkingen worden besproken. Na deze controle ontvangt u het rapport weer terug en kunt u dit vervolgens naar uw klant mailen;
  • inspecteursbijeenkomsten voor alle leden waarin kennisdeling plaatsvindt, ervaringen worden gedeeld en nieuws en ontwikkelingen worden besproken.

 

Leden

Het Inspectie Gilde bestaat uit diverse leden verspreid over heel Nederland. Alle leden voeren elektrotechnische inspecties uit en hebben ervaring met NEN 1010, NEN 3140, SCIOS Scope 8, SCIOS Scope 10 en/of SCIOS Scope 12 inspecties. Lees de ervaring van Van Wijk Elektro Inspecties.

 

Interesse?

Heeft u interesse in een lidmaatschap bij het Inspectie Gilde en wilt u graag meer informatie hierover ontvangen? Kijk dan op onze website onder Lid worden of neem contact op met onze adviseur Ralph Aretz via 088 467 73 00.