10 jaar bij het Inspectie Gilde

10 Jaar geleden begon ik voor mezelf als inspecteur elektrische installaties. Ik was mij er terdege van bewust dat ik lang niet alles weet, ook al had ik best een redelijke basis met een diploma MTS Elektro-Installateurs en een Certificaat Inspecteur Laagspanning. Om deze reden zocht ik naar een partner of een organisatie waarmee ik – bij problemen die ik in mijn werk tegenkom – kan sparren. Veel inspecteurs kunnen hiervoor terecht bij een collega, maar in mijn geval is een collega ook gelijk een concurrent. Dat zag ik niet zitten.

Bij het Inspectie Gilde zag ik het echter wel zitten. De adviseurs van het Inspectie Gilde helpen je op weg met een tool – een programma op een Ipad – waarin je de gegevens die je op locatie meet en waarneemt alsook de bijbehorende foto’s kunt invoeren. Wanneer je vervolgens het rapport hebt afgerond, stuur je het door naar het Inspectie Gilde waar een adviseur naar je rapport kijkt. De adviseur corrigeert je rapport en geeft vervolgens tips of aanwijzingen hoe het beter kan. Dat is fijn, want daar kom je mee vooruit en zo werken we dus al 10 jaar plezierig samen.

Daarnaast hebben we ook een aantal keer per jaar een bijeenkomst waarin nieuwe voorschriften en aanpassingen in de normen worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld. Deze bijeenkomst vindt ’s middags plaats en is bedoeld voor alle leden van het Inspectie Gilde. Dit zijn altijd leuke en leerzame uurtjes.

En natuurlijk daar zijn kosten aangebonden, maar deze zijn acceptabel. En met een lidmaatschap bij het Inspectie Gilde lever je een goed rapport bij de klant af en weet je ook dat dit juridisch goed in elkaar zit en dat is ook niet onbelangrijk.

Wim van Wijk