Lid worden

Elk inspectiebedrijf (groot of klein) kan lid worden van het Inspectie Gilde, mits het bedrijf en de inspecteur(s) hiervoor gekwalificeerd zijn. Leden profiteren van diverse voordelen, waaronder een kennisabonnement en rapportcontrole. Dit laatste betekent dat wij elk inspectierapport doorlopen en pas accorderen als deze volgens de kwaliteitseisen is opgesteld. Onze leden mogen in hun communicatie-uitingen vermelden dat men lid is van het Inspectie Gilde. Voor eindklanten een extra bewijs dat het bedrijf kwalitatief goede rapportages levert.

Inmiddels is een groot aantal zeer tevreden inspectiebedrijven aangesloten bij het Inspectie Gilde. Deze inspectiebedrijven bieden met onze hulp, kwalitatief goede inspecties en bijhorende rapportages aan hun klanten aan. Via de door ons ontwikkelde I-spec kan dit op een efficiënte en uniforme manier. Dat scheelt tijd en geld. Lid worden van het Inspectie Gilde is hiermee een waardevolle investering.

Lid worden? Ontvang de voorwaarden in uw e-mailbox.

Investering
Kennisabonnement en licentiekosten
Het kennisabonnement kost per kwartaal per inspecteur € 200.
Met het kennisabonnement van het Inspectie Gilde bent u verzekerd van:
Inspectie aan elektrotechnische installaties
I-spec

I-spec wordt gebruikt voor elektrotechnische inspecties, thermografie en rapportages. De inspectietool wordt in uw eigen huisstijl opgemaakt. Voor het gebruik van de I-spec betaalt u eenmalig € 610. Een training voor het gebruik van I-spec bedraagt € 535.

Meer informatie over de opleiding en toelatingseisen? Download de checklist.

Eindrapportage

Elke door u uitgevoerde inspectie resulteert in een rapportage van de:


SCIOS-inspecties kunnen alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde bedrijven en door SCIOS bevoegde inspecteurs.

scios-scope-10-inspectie-brandveiligheid

Om de kwaliteit van elke rapportage te borgen, wordt deze door ons gecontroleerd en ontvangt u de eindrapportage. De kosten zijn gestaffeld op basis van de omvang van de inspectie.

Het Inspectie Gilde hanteert de volgende staffels:

Inspectie omvang
Inspectie omvang 1 t/m 5 verdelers
Inspectie omvang 6 t/m 10 verdelers
Inspectie omvang 11 t/m 20 verdelers
Meer dan 20 verdelers, kosten per verdeler

Bij SCIOS Scope 12 inspectie wordt verrekend naar het aantal PV-omvormers die in de installatie zijn opgenomen. Deze staffels zijn gelijk aan de hierboven genoemde staffels.

Planning
De levering van I-spec inclusief de instructies, vindt in overleg plaats.

Interesse in een kennismaking?

Heeft u na het lezen van de informatie op de website interesse in een kennismakingsgesprek? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen u niet teleurstellen!

Adviseur Ralph Aretz is bereikbaar via: